Sjamanisme

Universeel sjamanisme is er voor en van iedereen.
Het is de kennis uit verschillende oeroude tradities. Uit culturen en volkeren over de hele wereld die aansluit bij zowel collectieve, persoonlijke, tijdloze en eigentijdse thema’s.
Het sjamanisme kijkt naar de totaliteit van het leven en zoekt de natuurlijke harmonie in de medische, psychologische en sociale aspecten. Sjamanisme heeft geen duidelijke omlijnde vorm, het is vrij van dogma’s of vastgestelde referentiekaders. Een sjamaan is een medicijnvrouw/man, priester, magiër, mysticus en tegelijkertijd een maatschappelijk werker.
De sjamaan is verbonden met de geestelijke en onzichtbare wereld en maakt op dieper niveau contact met alles wat er is. Hier in het westen identificeren wij ons met de materie.
De Sjamaan identificeert zich met de energie die van nature oneindig is.
Sjamanen stappen uit de tijd en staan met één been in de materie en met het andere been in de geestelijke wereld. Je moet de oneindigheid ervaren om het te kunnen begrijpen.

De weg van de Sjamaan is rechtstreeks verbonden met de krachten van de spirituele wereld. Waar ik me intens mee verbonden voel.

error: Content is protected !!